maandag 20 maart 2017

20 maart begint officieel de lenteDe lente wordt veelal geassocieerd met vruchtbaarheid en voedselproductie. In Europa worden in de lente de eenjarige voedselgewassen gezaaid. Door de effecten van de lente op de natuur wordt de lente vanouds gevierd met vruchtbaarheid symbolen. Restanten hiervan zijn te zien in symbolen als de meiboom, de paashaas en zijn eieren, en de stok met het haantje bovenaan tijdens Palmpasen.


De lente staat voor een nieuw begin de winter ligt achter ons en we hebben de tijd gehad om ons te bezinnen. De lente geeft mogelijkheden, nieuwe kansen vernieuwing............de zaden worden gezaaid groei kan beginnen......ook voor ons betekend dit dat we aan een nieuwe fase beginnen.
Hieronder een lente ritueel/ visualisatie waarin jij je eigen groei kan visualiseren dus in gang zetten.


Lente equinox de viering van de Maan van de Dood we noemen dit het Ostara feest.
De Maan van de Dood laat ons inzien dat alles wat we gezaaid hebben nog heel veel bescherming en ondersteuning nodig heeft.
Het zo pas ontloken tere begin van de zaadjes is niet altijd opgewassen tegen de krachten van de natuur. De onschuld van de pas geplante zaadjes wordt soms door de harde realiteit van het leven omver geworpen.
Om onze dingen die we gezaaid hebben te beschermen en te ondersteunen in het ontkiemen en groeien kun je hulp vragen aan  de Godin, alle Meester van het Licht, alle natuurwezens en alle elementen je te helpen bij bescherming en ondersteuning. Met Ostara vieren we dat het duister en licht in evenwicht zijn.
Onze duistere en lichte kant moeten zoveel mogelijk in evenwicht zijn om het groeiproces zo krachtig mogelijk te laten verlopen, zodat we aan het eind van het jaar ons doel kunnen oogsten.
Daarom vieren we met de lente equinox  dit feest met vreugde,wijsheid en dankbaarheid zodat we de levenskracht van de dingen die we gezaaid hebben zoveel mogelijk kunnen versterken.
Wij maken gebruik van de vruchtbare tijd van Ostara, om ons zaaigoed zoveel mogelijk kracht en vruchtbaarheid mee te geven in de ontwikkeling.
Wij vragen hierbij  kracht, wijsheid en liefde van de Moeder Godin, Vader God en alle zielen van het licht.
Moge zij ons helpen in dit moeilijke, maar o zo mooie proces wat we nu hebben opgestart.
©Engelen om je heen rEt”.
Een reactie posten