vrijdag 10 maart 2017

Volle maan (sneeuwmaan) van 12 maart


 

De volle Sneeuwmaan met het thema ‘kiemkracht en ontkiemen’ geeft aan dat ontwikkelingen vanuit het onzichtbare het licht zullen zien. In de natuur betekent het dat het nieuwe leven vanuit de grond zichtbaar wordt, dat er knoppen aan bomen verschijnen en dat jonge dieren die al eerder waren geboren tevoorschijn komen. Voor ons is dit een goede tijd om stil te staan bij het feit dat je eigenlijk alles kunt creëren wat je maar wilt. Word je bewust van al je mogelijkheden en wat je het liefst wilt laten groeien. Geef energie aan plannen en wensen die je werkelijk wilt en kunt neerzetten op aarde in de komende maanden.
De Maan staat in het sterrenbeeld Maagd. Dit maakt dat je realistisch en ordenend bent, dus je zult niet voor een onmogelijk plan gaan. Tegelijk moet je uitkijken dat je niet te kritisch bent, want dan is niets goed genoeg voor je om te manifesteren. Het gaat nu niet (alleen) om wat verstandig is, maar om wat je ideaal is, wat jouw wens is om te laten uitgroeien. Maan in Maagd maakt betrouwbaar en dienstbaar. Zorg ervoor dat je niet alleen goed voor anderen zorgt, maar ook voor jezelf, jezelf voedt en oplaadt. Onderzoek eens in welke zorg rol jij zit of bent beland. Wil je dat (nog) of past dat (nog)? Maak je een ander afhankelijk van jou of maak je jezelf afhankelijk van deze rol? Wat heb jij zelf nodig?
Pallas Athena staat naast de Zon en tegenover de Maan. Dit activeert je creatieve brein, waardoor je gevoelens en emoties kunt begrijpen. Je versterkte intuïtie en heldere vermogens helpen daarbij. Doordat Mercurius vierkant Saturnus staat, kan een denkblokkade, gepieker of geremdheid om je spontaan te uiten ontstaan. Wees niet te hard en kritisch voor jezelf en anderen. Ontspan, oefen je in ‘om denken’ en uit je creatief of indirect.
Pluto staat harmonieus ten opzichte van de Maan en de Zon. Deze planeet van de onderwereld (je onderbewuste) kan verborgen gevoelens aan de oppervlakte brengen. Door deze te onderzoeken begrijp je zowel je motieven als je drijfveren beter. Je helende kracht kan enorm zijn en ook je wenskracht kun je gebruiken om iets snel te manifesteren.
Venus loopt retrograde (‘achteruit’) van 4 maart tot en met 15 april.
Tekst en foto © Petra Stam
Een reactie posten