vrijdag 14 april 2017

Goede vrijdagOp Goede Vrijdag denken we aan de dood van Jezus Christus. Tijdens zijn leven op aarde streek Jezus – door zijn radicale boodschap en levensstijl – de gevestigde geestelijke orde behoorlijk tegen de haren in. Dat werd Hem niet in dank af genomen. Uiteindelijk was de haat van Jezus’ tegenstanders zo groot dat ze Hem in een oneerlijk proces door de Romeinse bezetters tot de marteldood aan een kruis lieten veroordelen.
Raar om die dag Goede Vrijdag te noemen, zul je zeggen. Maar christenen geloven dat Jezus is gestorven om hen te redden. Goed nieuws dus! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar hij wil het contact tussen God en mens herstellen.
bron: www.waarompasen.nl Terwijl ik deze blog na lees staan de lichtmeesters naast mij om aan te geven vooral duidelijkheid te creëren in deze  betekenis. Jezus is naar aarde gekomen om bewustzijn te creëren zoals in velen eeuwen dit is gebeurt ook voor de komst van Jezus op aarde. Het zijn herhalingen telkens weer om de mens bewust te maken van wie ze zijn en waar we vandaan komen. Om ons te richten op het licht, het positieve, liefde, eenheid, harmonie, kracht. Onderdrukking, macht het is het spel wat gespeeld word op aarde en hier hebben jullie het moeilijk mee wordt er nu aangegeven "het spel wat er gespeeld word"toch is het waarheid. Het spel van macht en kracht, ook Jezus is door dit gegeven aan het kruis genageld. Wat hij al zo vaak heeft aangegeven is dat het kruis staat voor de verbinding met het licht, de weg die we gaan, het kruispunt van onze levensweg ,de keuzes de we hebben, eenheid, het hart van liefde. De mens blijft hangen in het lijden van Jezus, in velen sessies geeft hij aan "Haal mij van het kruis" dus stop met lijden! Het is al eeuwen de macht die men gebruikt om te lijden zoals Jezus, Stop hiermee! Haal mij van het kruis en ga je weg zoals je ziel, je hart je dit aangeeft en laat je door niemand stoppen. Word je bewust van wie je bent, Kracht, licht en liefde. Door mij aan het kruis te houden  kun je zelf niet verder op je pad, ik ben op aarde gekomen om vernieuwing en  het licht te vermeerderen, de hemel op aarde te creëren, neem het stokje van mij over en ga in vol vertrouwen je weg. Laat goede vrijdag dus echt een goede vrijdag zijn om jouw lijden te stoppen. Samen met Maria Magdalena die op deze dag juist zo belangrijk is omdat zij met de kinderen moest vluchten, waarmee de vrouwelijk energieën zijn onderdrukt. Zie de herhaling van dit verhaal in jouw huidige leven en wereld en aarde. Dan begrijp je ook hoe belangrijk het is om juist nu een keus, stap te maken naar vernieuwing. Kom in je kracht Maria Magdalena wil je hierbij helpen, juist nu in deze tijd waarin in ons kracht gaan staan zo belangrijk is © Wij groeten jullie de lichtmeesters 

Een reactie posten