dinsdag 30 mei 2017

Energie van Juni

Soms lijkt het of we vast blijven zitten in herhaalde patronen en nergens heen lijken te gaan. Misschien zijn we er dan nog niet klaar voor om vooruit te gaan, omdat we eerst weer wat bagage moeten lozen die we al veel te lang meesjouwen. Als dat ook voor jou geldt, maak dan je borst maar nat, want juni wordt een maand waar je de slaap uit je ogen moet wrijven en meteen aan de bak kunt.
In het begin van de maand veranderen drie  planeten van teken; nl. de snelle, kleine planeet Venus, Mercurius en Mars. Dit kan aanvoelen alsof er een nieuwe wind door je leven blaast; Mercurius gaat bovendien in twee weken door tweelingen en samen met de Zon op 21 juni Kreeft binnen; wat in totaal niet minder dan 5 planetaire teken-veranderingen in een maand geeft. Al zijn het geen grote planeten die diepgaande veranderingen scheppen, ze hebben er wel invloed op dat de dingen snelle veranderen, wat potentieel schept voor een nieuwe start op velerlei terrein. wees er dus op voorbereid om nu vooruit te stomen.
Er zijn twee potentiële uitdagingen in juni. De eerste rond de volle maan van 9 juni; deze zou tricky kunnen zijn, met thema's rond verwarring, verantwoordelijkheid en communicatie; je zult feiten onder ogen moeten zien en afrekenen met waan-ideeën. " Get real" is een goed motto voor deze Volle Maan. Dan gaat Jupiter direct op 10 juni, wat stootkracht geeft aan de algemene voorwaartse trend van deze maand.
De tweede potentieel lastige fase is rond de Nieuwe maan op 24 juni ( puls een paar dagen daarna) wanneer Mars vierkant Jupiter en in oppositie tot Pluto gaat. Dit is een uitlijning die klassiek is; waarbij mensen over hun grenzen gaan, te veel hooi op de vork nemen, of denken dat iets mogelijk of makkelijk is, terwijl dat niet reëel is, of tenminste niet zonder grote kosten. Het is makkelijk om overijverig te worden wanneer deze drie planeten met elkaar in de clinch liggen en de donkerste kant hiervan is fanatisme. Dat zou je wel weer eens op het wereldtoneel uitgespeeld kunnen gaan zien. Dus voordat je ook iets doet rond 24 juni, maak eerst voor jezelf helder wat je motivatie is.
©Tekst Jill van Maasdijk

Een reactie posten