maandag 17 juli 2017

Laat honden niet stikken....Ik heb de stickers besteld om anderen attent te maken om met warm weer de dieren niet in de auto te laten.....

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Zelfs in de schaduw met het raam open kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot boven de 40 graden. Voor honden is deze hitte levensgevaarlijk. Zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt, waardoor ze snel oververhit raken en overlijden. Wil jij hondeneigenaren waarschuwen voor de gevaren van een te hete auto? Bestel dan de Sophia HitteStikker en plak hem op de achterruit van je auto!https://www.sophia-vereeniging.nl/laat-honden-niet-stikken/
HITTETIPS VOOR JE HOND
Zorg ervoor dat je hond tijdens warme dagen altijd een plek in de schaduw tot zijn beschikking heeft en ververs bij zomerse temperaturen regelmatig het drinkwater. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om het je hond zo aangenaam mogelijk te maken tijdens warme dagen? Lees dan onze hittetips.
Tip 1: Ga zwemmen
Houdt je hond van zwemmen? Dan is dat een prima manier om af te koelen. Is jouw viervoeter niet zo’n waterrat? Probeer dan eens een koelmatje of koelhalsband. Let hierbij wel goed op dat je hond niet op het materiaal gaat kauwen.
Tip 2: Maak geen lange wandelingen
Maak op warme dagen overdag geen al te lange wandelingen met je hond, maar bewaar deze voor ’s ochtends of ’s avonds. Ga ook zeker niet fietsen met je hond en pas op met wandelingen over (vaak gloeiendheet) asfalt.
Toch oververhit?
Heb je het idee dat je hond ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch oververhit is geraakt? Geef je dier dan lauw water te drinken en koel de voetzooltjes, borst en buik (nooit de rug) met natte lauwe doeken. Let op dat de doeken niet te koud zijn, want dit kan de hond een hartstilstand bezorgen. Bel bij twijfel altijd de dierenarts.
Een reactie posten