zaterdag 1 juli 2017

Voel jij het ook?

We hebben de eerste helft van 2017 erop zitten en zijn vandaag overgegaan naar de tweede helft van 2017. Voel jij het ook de streep waar je over kan stappen naar de volgende fase? Het kan voelen of je heen en weer geslingerd wordt wel de nieuwe ideeën/ stappen te gaan zetten of ga ik voor wat mijn hart en ziel me zeggen of blijf ik in het oude vertrouwde?
Het is een lastig item, vertrouwen te hebben in wat je voelt en velen struikelen hierover.
Wordt ten eerste niet boos op jezelf als je die stap nog niet kan zetten en laat j niet gek maken met het loslaten wat men vaak denkt zomaar ineens te kunnen. Loslaten is het einddoel dit doen we bijna vanzelf, het proces, de weg van loslaten dat is de pittigste.
De overgang van het oude naar het nieuwe zo voelt deze streep de afgelopen dagen en ik zie velen deze week in de groepen ermee worstelen. Maar ook zijn er die juist die nieuwe stappen hebben gezet en ineens van alles op hun pad zien verschijnen omdat ze dwars door de angst zijn gegaan en het zijn gaan doen wat ze voelde te gaan doen, gefeliciteerd met deze krachtige stappen. Maar jij, jouw gaat dit ook lukken echt geloof in jezelf en laat de moed niet zakken.
Stap 1; Koop een mooi schrijf boekje en schrift, en wordt je bewust wat je met jezelf aan het doen bent, wanneer kom je je angst tegen, waar loop je voor weg en vooral wanneer zie jij jezelf? Schrijf dit iedere dag weer op terwijl je schouwend en zonder oordeel naar jezelf kijkt. Na een paar weken zie je je patronen en wordt het doordat je het op schrijft duidelijk, maar let op je mag geen oordeel hebben en niet boos worden.
Stap ; ga rustig kijken waar komen die patronen vandaan welke onderlagen zitten eronder waardoor ik deze zelfde cirkels blijf lopen? Karma? Misschien wil je hier hulp bij, ga opzoek of vraag de engelen je iemand op je pad te sturen waar jij op afgestemd bent( wel zelf door blijven zoeken en let maar eens op wie je steeds weer voorbij ziet komen op je scherm....)
Stap 3; wat wil je veranderen (schrijf het allemaal op) en stap voor stap vertrouwen gaan ervaren door dat je door je angst/ weerstand/verdriet ect. gaat en dit gaat vaak met vele valkuilen maar die helpen je juist dus hup door gaan de kuil uit en de uitdaging is er een volgende keer over te stappen ipv er in te duiken. Juist door het stap voor stap te gaan doen krijg je vertrouwen en dan ervaar je ook dat loslaten als vanzelf lijkt te komen. Niets is minder waar je hebt er keihard voor geknokt!
Dit proces, dit gaan we in als we nu de lijn overstappen in vol vertrouwen (ook al voel je dit
nog niet echt) op naar de tweede helft van 2017. Nu begrijp je de onrust van de afgelopen tijd!
De zomervakanties staan voor de deur een tijd van rust, plezier en vooral tijd voor jezelf dus maak gebruik van deze fase!
Ik wens je een mooie over-gang met mooie stappen en vooral ervaringen die je kracht gaan schenken. Wees vooral trots op jezelf, je kan het want je bent naar aarde gekomen om door al je ervaringen te gaan!Op verzoek van Aartsengel Gabriel heb ik deze blog geschreven!
©Liefs Joke
Een reactie posten