maandag 7 januari 2019

Wat is dyslectie?


Wat is dyslectie?
Dyslectische mensen hebben meestal een aantal van de volgende kenmerken.
Vaak zijn dit ook de hooggevoelige kinderen/volwassen

Moeilijkheden met gesproken taal.
Moeite met het leren lezen.
Moeilijkheden met geschreven teksten.
Moeilijkheden met rekenen.
Iedereen kan een aantal van deze punten bij zichzelf en bij kinderen herkennen. Dat betekent niet dat elk mens/kind dyslectisch is.

Ook ik heb dyslectie, maar dat was jullie vast niet ontgaan met alle taalfouten komma's en grammatica. Ik wordt hierin nog wel eens op een nare manier via een mail op mijn vingers getikt.

Het is wel eens goed om dit onder de aandacht te brengen, hoe moeilijk dit onderwerp ook voor veel mensen  kan zijn. Helaas zitten we nog in een maatschappij waar je afgerekend wordt op je taal die niet correct geschreven /gesproken is.Wat dacht je van het macht-spelletje als je niet voldoet aan goede grammatica en spelling dan kun en mag je toch veel niet. Als je beseft dat telepathisch communiceren steeds belangrijker wordt begrijp je ook dat we niet zo pietluttig moeten doen over tekst die niet goed geschreven is. Het gaat erom dat we elkaar begrijpen!!!!
En zeg nu zelf, is iemand minder omdat hij of zij niet goed is in taal en rekenen? Het gaat om de intentie van de persoon, om wie hij of zij is, om de liefde, het goede hart om de ziel, om bewustzijn. Ik denk dat het goed is dat we elkaar waarderen om wie we zijn en niet om de d, dt , punten en komma's. Kijk maar eens in deze tijd, op school worden laptops en rekenmachines gebruikt, dus is het niet nodig dat we het zelf moeten weten/onthouden. Want lieve lezers als je hier last van hebt, je krijgt het er gewoon niet in! Het zijn blinde vlekken in je hoofd. Er zijn mensen die taal en rekenen helemaal in hun vingers hebben, maar ook heel, heel veel niet. Hoe onzeker kun je hiervan zijn/worden? neem van mij aan heel onzeker, het kan je leven beheersen. Kijk eens naar jezelf of als je kinderen hebt naar je kinderen. Misschien heb je vaak commentaar op mensen die slecht schrijven/spreken en is dit echt zo erg? Op school is dit een heel belangrijk punt, ik hoop dat hier wat aan gedaan wordt zodat veel kinderen hier hulp bij gaan krijgen.Beeldend les gaan krijgen dan is er een groot leed en probleem opgelost mits we elkaar respecteren en elkaar niet meer afwijzen.
Liefs Joke Slagmolen


Een reactie posten