zaterdag 5 juli 2014

Betekenis van de vlinder en Ooievaar volgens de engelen

Vlinders ze zijn massaal weer om me heen ze raken me zelf even aan terwijl ze langs of om me heen fladderen. Ik zie tijdens een fietstocht samen met onze hond Bo een bewoond ooievaars nest, drie jongen zie ik staan in het mooie grote nest. het lijkt me te betoveren ik kan heel dichtbij komen en zie tegen de mooie blauwe hemel de ooievaars en heel veel licht om dit nest. Ik zie de engelen en de natuurwezens dit nest beschermen. het is een heel bijzondere schouwspel het grote ronde nest op een hoge paal reikend naar de prachtige hemel het leven gegeven omringden en gekoesterd door het hoogste licht. En gevoed door het licht zegt Ischmael hij staat ineens me. Het raakt me diep zeg ik tegen Ischmael.Ook hier fladderen de witte vlinders ineens om me heen. Zelfs Bo wordt verwelkomt door de vlinders, hij ziet het niet goed meer doordat hij nog maar weinig zicht heeft met ëën oog het andere oog is helaas blind. Ooievaar staat voor nieuw geboorte zeg ik tegen Ischmaël maar wat zegt mij dit? vernieuwing, ontluiken van een hogere licht,  vertrouwen te hebben waarvoor je naar aarde bent gekomen en dit te volgen, nieuwe stroom, aan de vooravond staan van een nieuw levenspad.  En de vlinders zegt Ischmaël lees het bericht van een paar jaar geleden en dit doe ik bij thuis komst. 
Vlinders schenken ons kleur en vreugde ze lijken haast wel te dansen als ze op bloemen en dergelijke neerstrijken. Ze herinneren ons eraan dat we in onze dagelijkse leven dingen niet zo serieus moeten nemen. Ze wekken een gevoel van lichtheid en vreugde in ons en houden ons voor dat het leven een dans is en dansen op zich al grote vreugde schenkt.
De vlinder heeft die transparantie, staat voor verandering, vernieuwing. De vlinder fladdert en dans van bloem naar bloem op zoek naar vernieuwing. Dansend gaat de vlinder door de lucht geeft hiermee aan luchtig te zijn, vreugde te scheppen, lief te hebben het licht te zoeken en vast te houden. Volg de vlinder en dans met de vlinder mee voel de vrijheid om te vliegen waar naar toe, dus keuzes te maken vanuit je ziel. De vlinder staat voor groei, transformatie, transparantie, keuzes, vrijheid, totale vrijheid, dans, lichtheid zoals een kind kan zijn in zijn /haar spel. Vlinders staan voor de lichtkinderen die laten weten dat ze bij je zijn. En hier zit voor mij ook een hele belangrijke boodschap.
Een paar dagen later stap weer op de fiets Bo in de rietenmand voorop en zo fietsen we weer naar het nest, ik voel dat ik er naar toe moet. Bij aankomst zie ik dat de jongen worden gevoed door de ouders, WOW wat bijzonder! Terwijl ik foto's maak komt er een libel op mijn arm zitten, helaas lukt niet om een foto te nemen van de libel ook de witte vlinders zijn er weer. Er hangt een magische energie op dat moment daar op die plek. De magie neem ik mee als ik later weer met Bo terug fiets naar huis. Er is iets aan het veranderen merk ik eigenlijk nu pas door de boodschap van de dieren. En dit heeft ook te maken met de tijd waarin we zitten waar we naar toe stromen en vooral los hebben gelaten.  Het intense en diepe gevoel wat ik ervaar kan ik niet beschrijven enkel beleven ik voel, zie, hoor en weet nog meer en ik dacht dat het niet meer kon worden.....de heimwee en het verlangen naar 'Thuis' heeft plaats gemaakt voor een diepe dankbaarheid.
Ischmael geeft aan dat de boodschap ook inhoud: we ons meer in kunnen gaan zetten voor dieren het is de hoogste tijd dat de mens zich gaat realiseren dat dieren zeer hoge spirituele wezens zijn. En dat we meer in eenheid kunnen gaan leven met de dieren en de natuur.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie de laatste 14dagen dagelijks een of meerdere citroenvlinders op allerhande plaatsen.. Dit heeft ook iets te betekenen, al zal ik nog iets harder moeten leren luisteren om het juist te verstaan.. Maar mijn intuitie zal me wel helpen :) Leuk verhaal trouwens..

Engelen om je heen Joke zei

Laat het me weten als je duidelijkheid hebt,ben heel benieuwd!