zaterdag 12 september 2015

Thema zonsverduistering


De gedeeltelijke zonsverduistering van 13 september 2015 verbindt ons met nieuwe collectieve ordening, reorganisatie en brengt ons daarna de verbindingen en co-creaties die nodig zijn om deze ordening actief en praktisch te gaan leven. De zwarte Maan in de kosmische horoscoop markeert altijd het spirituele niet zichtbare en daarmee de instroom van kosmische energie van de Bron, individueel en collectief.
De zwarte Maan is in september 2015 direct verbonden met de zon- en maansverduistering van september 2015 en daardoor is de energie instroom van de Bron direct betrokken. We kunnen dus niet om de kosmische invloed van ‘hogerhand’ heen.
De zwarte Maan in Maagd in het 12de huis wordt ook wel gezien als ‘Goddelijk oordeel’. Het Lam jaar, wat 2015 is, wordt ook wel gezien als het jaar van God, waarin alle rekeningen vereffend worden. Vanuit de kosmische astrologie wordt zichtbaar dat innerlijke afstemming op het eigen hoger Zelf (Godskern) het enige houvast geeft. We mogen doen door niet te doen en ons mee laten voeren op een kosmische stroom van synchroniciteit, nieuwe ordening, keuzes en verbinding.
Ingrijpen van ‘hogerhand’

De ‘goddelijke’ ordening of reorganisatie heeft een diep effect op het lichaam en het bestaan in het algemeen. De grotere serie van zonsverduisteringen waartoe deze verduistering behoort; Sarosserie 18 Noord, heeft als thema: Verhoogd stressniveau (ziekte/ongeluk) en is van lichamelijke aard.
Het (Sabian) symbool waarheen de energie van de zonsverduistering zich ontwikkelt, laat ook zien dat het op praktisch niveau gaat om het ingrijpen van ‘hogerhand’ in het transformatieproces (vlinder). Het symbool is: ‘Een zonnestraal doorlicht een vlinder en maakt hem volmaakt’.
Persoonlijke uitwerking

Energetisch gaat de kosmische energie nu integreren op de diepste lagen in de stof, waar voorheen deze ‘goddelijke’ frequentie nog niet kon komen. Dus ook in de onderste lagen van ons lichaam en de lagere chakra’s. De instroom van kosmische energie brengt nieuw evenwicht waar dit was verloren en maakt nieuwe verbindingen; in het lichaam, tussen en in de organen en in ons bestaan.
Laat de kosmos haar werk doen, laat los en adem door. Voel dat je helemaal goed bent zoals je bent, met alles wat er is. Je hoeft niet aan voorwaarden te voldoen om te mogen bestaan (maatschappelijke normen en waarden). Het is goed zoals het is. In diepe vrede met jezelf ontstaan als vanzelf liefdevolle zielsverbindingen met anderen, die met synchroniciteit actief en als vanzelf je leven ordenen en in beweging brengen; zonder enige moeite.

Synchroniciteit, ‘goddelijke’ ordening en reorganisatie, zorgen ervoor dat de juiste verbindingen tot stand komen. Het kan zijn dat deze nieuwe structuren voor het grote publiek een tijdlang niet zichtbaar zijn, maar er is geen effectievere manier van ordening, dan de ‘goddelijke en universele’ ordening en activiteit.
Bron: Manuela Knaap
Een reactie posten