Doorgaan naar hoofdcontent

Volle maan en maansverduistering 28 september 2015

In deze tijd wordt de tweede grote oogst binnengehaald. Het groei- en rijpingsproces is afgerond en de vruchten zijn klaar om te worden geplukt. In het gevormde zaad zit de onsterfelijkheid besloten en dit zal weer nieuw leven brengen in de lente. Als iets op een hoogtepunt is, is er een ommekeer op komst. Op 23 september is de herfst equinox en zijn dag en nacht even lang. Daarna zullen de dagen korter worden. De energie van de natuur en de Aarde zal zich daarna meer en meer naar binnen keren, klaar voor een welverdiende rust.
Zie wat jij hebt bereikt door je inzet de afgelopen maanden. Vier je oogst en je successen, wees dankbaar. Sla op wat je wilt meenemen en verder laten uitgroeien. Je ervaringen en dat wat je hebt opgebouwd zijn het zaad dat jij meedraagt en in een volgende periode kan ontkiemen. Daarin ligt jouw onsterfelijkheid besloten. Laat los wat jou niet meer dient en wat je bent ontstegen. Ook voor ons is dit een tijd om meer en meer naar binnen te keren. De herfst is een goede tijd voor langetermijnplannen. Het thema bij deze maan is: loslaten en onsterfelijkheid.
Deze maan heeft een extra grote lading, omdat er in de vroege ochtend een totale maansverduistering plaatsvindt. De Aarde komt dan tussen de volle maan en de Zon in te staan, blokkeert het zonlicht en verduistert de Maan. Zonnestralen lichten de Maan toch nog wat op. Dit licht heeft door de atmosfeer van de Aarde gereisd en zorgt voor een rode gloed. Als de Maan totaal wordt verduisterd, wordt dit een Bloedmaan genoemd. Dit is de vierde Bloedmaan in een cyclus sinds april 2014!
Een maansverduistering geeft je de mogelijkheid om je onderbewuste beter te begrijpen en zo je bewustzijn te vergroten. Wat heb je weggestopt in het duister? Er kunnen in de vroege ochtend hevige emoties opspelen of er kan een weggestopte angst omhoog komen. Dit kan zich ook via je dromen openbaren. Welk schaduwstuk speelt op? Herken het, erken het, begrijp waar het vandaan komt en verwerk het. Zo regeert het jou niet, maar zo begrijp jij oorzaak en gevolg en kun je er bewust anders mee omgaan. Spreek uit voor welke vernieuwing je wilt gaan. Luister naar je ziel en je intuïtie, zodat je je ware zelf kunt zijn.
De Maan staat in het teken Ram. Dit vuurteken wekt avontuurlust, maakt impulsief, hartstochtelijk en spontaan. “Ik wil het, en ik wil het nú!” Het contact tussen Maan en Mars kan strijdlust opwekken. Het is de kunst om een vreedzame strijder te zijn, op te bouwen in plaats van af te breken (in het klein en in het groot). De Maan staat dichter bij de Aarde waardoor haar invloed groter is. Dit maakt emotioneler, gevoeliger, maar ook bewuster van wat er binnenkomt (vanuit de kosmos of vanuit je eigen onderbewuste).
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Weegschaal. Dat maakt dat bovenstaande thema’s zich vooral afspelen in relaties, verbindingen en samenwerkingsverbanden. Hoe vind je zowel passie als een nieuw evenwicht?
Het punt van de Zwarte Maan staat recht tegenover de Maan en direct naast de Zon. De Zwarte Maan is je innerlijke gids die je naar je zielenkwaliteiten leidt. Maar als reactie op de buitenwereld, die in eerste instantie geen waardering heeft voor jouw kwaliteiten, ga je vaak weg van je zielenkwaliteiten. Halverwege je leven, maar ook op momenten als dit, heb je de kans om (weer) van egobewustzijn naar zielenbewustzijn te gaan. Het kan betekenen dat je ...

Tekst © Petra Stam

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boodschap van de engelen over de super bloedmaan

De bloedmaan in teken van een super sterke energie trekt de oogst naar binnen van al dat wat nog verder kan rijpen. we gaan dieper en dieper omdat dit nodig is om geklaard en wel in overgave en in liefde en licht geheeld te wonden van al ons oude karma. Eeuwen en eeuwen hebben we er over gedaan en het is echt de hoogste tijd dat we kettingen verbreken. De bloed maan zegt ook , er zullen oude wonden geopend worden of ze zijn de afgelopen tijd geopend om naar boven te verijzen en het licht zal duidelijkheid geven aan jou om het te willen zien, en aan te gaan. Het bloed van Christus zal ons er aan herinneren dat alleen liefde echt is. Dat wat kan gebeuren zal gebeuren ipv wat zal gebeuren kan gebeuren. Jullie zijn toe aan een totale ommekeer, en dit zijn jullie op aarde al lang mee bezig maar de sluiers worden dunner dus jullie gaan het steeds meer beseffen en zien, waarheid, vertrouwen het bloed geeft dit alles aan. De maan trekt alles naar boven eb en voed, aan jou om het weer te late…

Heb jij ook zo'n last van...

Slecht slapen, geen contact met de aarde, alsof er een wals over je lichaam is gereden, ademhaling van slag, moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, diepe emoties, hartkloppingen, nog gevoeliger voor geluiden, voeding, geuren, waarnemingen? Dan heb je behoorlijk last van de 11:11 energieën. Energieën welke naar aarde komen zijn heftig maar gelijk subtiel. Ons lichaam moet zich aanpassen aan hogere energieën, vandaar deze klachten. Schoning op nog diepere laag( Atlantis, Lemurie schoning) dit betekend dat ons lichaam energieën aan het loslaten is, ook hier kunnen weer klachten van ontstaan. Je kan zomaar beelden, inzichten, visoenen krijgen uit vorige levens. In deze energieën is zeker een rust en enorme liefde voelbaar, het hart, en het thymus chakra gaan nog meer open. De aarde is bezig om ook mee te gaan in de transformatie, water is zuiverend, water zal zeker nog centraal staan op aarde de komende tijd. Ook kun je het gevoel hebben dat je stil staat, er niets gebeurt.Wel nu dit lijkt ma…

Bericht van aartsengel Michael

Er zijn veel engelen op aarde op dit moment. Velen van jullie zijn engelen op hoger niveau We willen dat je weet dat je niet alleen bent; je hebt onze steun, liefde, leiding en bescherming. We weten dat je je anders voelt en vaak verkeerd wordt begrepen. Je bent gevoeliger zijn dan de rest, en je voelt de aardse ergernissen meer dan anderen. Als iemand door emotie gaat voel je dit ook. Vandaag brengen we je meer energetische bescherming rond je energieveld. Dit zal je helpen en voel je meer geaard, geliefd en veilig. Als je er om vraagt brengen we een sterker licht uit de engel rijken rond je aura terwijl je slaapt. Aartsengel Michael, zijn licht van bescherming is erg sterk. Dit is een moeilijk (aards) proces.....ga het aan! We zijn altijd bij je!
© Engelen om je heen