donderdag 22 september 2016

Mercurius loopt weer direct!22 Sept vieren we de Herfst equinox. Daarnaast draait Mercurius in de loop van de dag Stationair om tegen de avond weer Direct te gaan. De omkeringsmomenten van Mercurius geven altijd de grootste verwarring en vertraging. We merken al sinds twee dagen dat de energie chaotisch en veeleisend is. Bovendien staat Mercurius, de planeet van communicatie, handel en verkeer oppositie met Neptunus [niet exact] waardoor er op het gebied van communicatie en intellect zaken naar buiten kunnen komen. Een leugen wordt ontdekt, we horen een roddel of sommigen weten de illusie niet van de waarheid te onderscheiden. Omdat Mercurius nog in het teken Maagd staat kunnen we nogmaals nieuws horen op het gebied van gezondheidszaken.
23 Sept komt de Maan rond het middaguur het teken Kreeft binnen. Hier staat zij in haar eigen sterrenbeeld en is de invloed sterk. We verlangen meer naar huiselijkheid en gezelligheid, maar we zijn ook emotioneler. De Maan maakt daarbij een vierkant naar de Zon en Jupiter, maar daarentegen wel weer een mooie driehoek met Venus. Qua gezondheid en energie kan het daarom tegen zitten, maar op het gebied van de liefde valt er wel weer een hoop te beleven.
24 Sept staat de Maan recht tegenover Pluto in Steenbok, maar wel in een sextiel [gunstig aspect] naar Mercurius. We kunnen goed over onze gevoelens praten, maar ondervinden hinder vanuit manipulatie of situaties die nog vast zitten. Pluto staat zelf ook in een mooie driehoek naar Mercurius, dus dat biedt ons de kans om eindelijk dat gesprek te gaan voeren wat we al een poosje van plan waren. Fijne Herfst equinox!
Bron©astromedium annette kok
Een reactie posten