vrijdag 14 oktober 2016

Vollemaan van 16 oktober

De volle maan staat in het teken Ram, waardoor je meer kordaat, spontaan, onafhankelijk of ongeduldig kunt zijn. Je weet wat jij wilt en daar ga je voor. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Weegschaal. Dat brengt de behoefte aan harmonie en kan dus voor balans zorgen tussen jouw binnenwereld en de buitenwereld. Emoties kunnen sterk op en neer gaan, maar kijk uit dat je geen deuren intrapt tijdens een opwelling. Door uiting te geven aan je gevoelens of passie via creativiteit zorg je ervoor dat je dichter bij jezelf blijft en minder kans loopt om conflicten met anderen te krijgen.
De Maan staat naast Uranus, waardoor je plotse inzichten in emoties en (voor)gevoelens kunt hebben. Het maakt je bewust van jouw verlangens, maar ook juist van je (emotionele) onafhankelijkheid en vrijheid. Je emoties kunnen alle kanten opgaan en woorden zoals ‘altijd’ of ‘nooit’ vermijd je liever onder deze maan. Luister naar je intuïtie vóórdat je iets doet waardoor je alle aandacht opeist, je innerlijke rebel vrij spel geeft of aan plotse behoeften toegeeft!
De Maan staat onharmonisch ten opzichte van asteroïde Juno, wat kan duiden op conflicten tussen je eigen emotionele behoeften en die van een geliefde. Er is de neiging om onbewuste behoeften op een ander te projecteren. Dit kan leiden tot onzekerheid, afhankelijkheid of jaloezie. Natuurlijk ligt de oplossing in emotionele zekerheid en vervulling (eerst) bij jezelf vinden.

Tekst © Petra Stam
De komende maanden hebben we te maken met drie maal een ' Super ' maan. De Maan staat dan extra dicht bij de aarde waardoor deze lunaire energie in alle hevigheid aanwezig is. Zowel op aarde als innerlijk wordt er iets in beweging gezet, dus je weet wat je te doen staat! Blijf bij jezelf en volg de energie van de maan.
Een reactie posten