maandag 28 november 2016

Nieuwe maan 29 november 2016


De natuur is stil en trekt zich steeds verder terug in zichzelf. In de buik van de Aarde slaapt het zaad, de hoop voor het nieuwe leven. Ook voor ons is het een tijd van naar binnen gaan en innerlijke groei. Stilte en innerlijke reflectie horen ook bij de nieuwe maan, evenals het ondersteunen en aanmoedigen van nieuwe impulsen en healing. Beleid en geduld zijn nu belangrijk: door in rust, met aandacht je (zelf)kennis te vergroten én deze toe te passen in het dagelijks leven, zet je haar om in wijsheid. Zo zul je persoonlijk groeien en in een volgende periode ervaren dat je in een opwaartse spiraal zit.
De nieuwe maan staat in het teken Boogschutter. Dit vuurteken brengt je in contact met je passies en hartenwensen. Durf werkelijk te ervaren welke droomzaadjes en wensen er in je hart liggen opgeslagen. Pak er een uit en bestudeer die. Wat zie je precies? Wat voor gevoel geeft dit je? Wat kun je doen of wat heb je nodig om deze droom de komende maanden vorm te geven? Boogschutter wil zijn boog spannen en een mikpunt hebben, dus maak het zo duidelijk mogelijk voor jezelf. Ga geen halfbakken bescheiden wensjes formuleren - besef wat jou écht bezielt en roept! Het kan namelijk heel goed zijn dat je rond de nieuwe maan een aanbod krijgt, dat er een deur opengaat of een kans zich voordoet die jou helpt dichter bij dat doel te komen.
De Zon staat direct naast de Maan in Boogschutter en dat geeft optimisme, behoefte aan avontuur en drang naar vrijheid. Asteroïde Juno staat hier ook nog eens naast en maakt je bewust dat jouw emotionele behoeften direct samenhangen met een betekenisvolle relatie. Binnen relaties betekent het dat je elkaar begrijpt, steunt en aanvoelt. Wat het lastiger maakt, is dat Neptunus vierkant de Maan, Zon en Juno staat. Hierdoor kun je de neiging hebben om in een fantasie te leven of onvervulde verwachtingen te hebben. Er kunnen ook onrealistische verwachtingen, teleurstelling en achterdocht ontstaan in relaties. Richt je op jezelf, zoek je thuis-zijn in jezelf, luister naar je hart en zoek (zie!) de heelheid in jezelf in plaats van buiten jezelf. Vertrouw op de kracht van het universum dat jou aanwijzingen geeft over je levenspad en levenstaken. Luister naar de tekens op je pad, niet naar doemgedachten of pessimistische mensen. Droom en onderneem daar stappen naar.
Tekst en foto © Petra Stam
Een reactie posten