dinsdag 20 december 2016

De spirituele betekenis van Mercurius retrograde in december 2016


Een aanloop naar nieuw jaar op Mercurius achteruit (9 december t/m 9 januari 2017)  dat de dingen langzaam en bedachtzaam zullen gaan tijdens het eerste deel van volgend jaar. Dit is misschien omdat 2016 een pittig jaar is geweest. Om het nieuwe hoofdstuk van 2017 te verwerken, lijkt het dat het universum ons wat vrije tijd geeft om ruimte te creeren waar we naartoe gaan.
Veel mensen vrezen Mercurius retrograde, maar het is eigenlijk een zeer krachtige en transformerende tijd. Een tijd om de mist op te trekken en de waarheid van onze ziel te zien.
Mercurius is de Goddelijke boodschapper van de Goden en regeert over de communicatie en het keel chakra. Wanneer Mercurius normaal werkt, werkt hij naast het verbazingwekkende licht van de zon. Maar nu gaat hij in de duisternis van de onderwereld, verborgen geheimen en oude pijnen van het verleden, ja ja daar gaan we weer :)
Het is door middel van dit proces dat we in staat zijn om waarheid, bewustzijn, inzicht en verlichting aan het oppervlak te brengen. Het moet in de onderwereld gaan, want als hij daar is, vist hij oude gedachten, geloof en gesprekken die gereinigd en gezuiverd moeten worden op.
Alle vertragingen die Mercurius ons in zijn achteruit brengt, dient altijd voor een hoger doel. Misschien is het doel om ons te laten stoppen, kijken en echt luisteren naar alles wat er rond en in ons gaande is.
Misschien is de vertraging of de verwarring die dit brengt juist nodig om ons te leren of ons iets dieper te laten graven.
In feite, als je je negatief beïnvloed voelt door Mercurius achteruit, zou het een teken kunnen zijn dat je in je leven moet kijken om te beoordelen wat er echt aan de hand is. Waar moet je je aandacht aan besteden?
In december, Mercurius retrograde in het teken van steenbok. Een praktisch en stabiel teken, wat betekent dat Mercurius onze innerlijke huizen op een zeer praktische en rustige manier zal verlaten. Er zal geen ruimte zijn voor emotie, onze chakra ' s wissen alle emoties. Dit is geweldig, want in vele opzichten geeft elke emotionele reactie ons de mogelijk om dingen te zien van een ander en dieper niveau. Alles wat je kunt doen om je energie in beweging te krijgen kan je helpen om te veranderen en dingen te zien vanuit een nieuw perspectief.
Tijdens een retrograde in steenbok worden we aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor wat we willen en hoe we ervoor kiezen om het uit te doen. We worden ook aangemoedigd om dingen los te laten.
2016 bracht ons veel retrograde planeten en misschien is het nu pas dat we dit allemaal begrijpen. Retrograde planeten laten ons onder de oppervlakte graven om verborgen waarheden en verborgen schatten te ontdekken.
2016 is een jaar van einde, vereist dat we dit doen, zodat we het nieuwe jaar van 2017 kunnen ingaan met duidelijkheid, doel en richting.
De laatste retrograde voor 2016 gaat echt helpen bij alles waar je dit jaar aan hebt gewerkt. Dus omarm het.
Mercurius heeft een zeer speciale rol voor het vertalen van je innerlijke wijsheid en een groot persoonlijk bewustzijn. Hij reist tussen mensen en goden, duisternis en licht, en blijft gewoon de boodschapper niet de rechter.
Bron: Ellen Vaman
Een reactie posten