woensdag 11 januari 2017

12 januari Volle maan volgens Petra Stam

De eerste Volle Maan na midwinter opent de deur naar een nieuwe cyclus. In de natuur heerst rust. Wat in de herfst op de grond is gevallen of afstierf, wordt nu verteerd en vormt voedingsstoffen voor een volgende cyclus. Alles heeft nut, niet alleen in de natuur, maar ook in je eigen leven. Het oude vormt een basis waardoor je kunt kiezen wat je wel of niet wilt meenemen. Wat heb je geleerd van het afgelopen jaar? Wat laat je achter omdat het niet werkt? Wat wil je anders doen en hoe, zodat je met een schone lei verder kunt?
De Volle Maan van de Langste Nacht brengt je in verbinding met je diepste gevoel én helpt je om te gaan voor de door jou gewenste vernieuwing. De Maan staat in Kreeft en voelt zich daar thuis. Je zoekt onder deze hemelse invloed het liefst veiligheid, warmte en geborgenheid. Maar het maakt ook extra gevoelig: je kunt emotioneler en sneller geraakt zijn.
Maan in Kreeft verbindt je met je wortels. Omtrent het thema van de Volle Maan kun je bekijken wat je vanuit je familie of gezin naleeft, welke waarden en normen er spelen en welke daarvan nog wel óf niet meer bij jou aansluiten. Wat geeft jouw basis stevigheid en waardoor voel je je juist onstabiel? Evalueer, neem (met intentie) mee wat jou dient en laat achter of transformeer wat jou tegenwerkt.
De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende teken Steenbok. Hierdoor wordt manifestatie kracht geactiveerd. Probeer je constructieve eigenschappen te vergroten en laat een destructieve eigenschap (die wel of niet aangeleerd is) achter: schrijf deze op een papiertje of pak iets wat daar symbool voor staat en begraaf of verbrand het.
Jupiter staat tegenover Uranus waardoor de innerlijke rebel wordt geactiveerd: je verzet je tegen alles wat jou belemmert of klein houdt. Er kan ook een plotse aanleiding zijn waardoor ingehouden spanning eruit knalt. Als je een omslag wilt kun je die krijgen ook! Maar Uranus vierkant de Maan kan ook wisselende emoties, spanning en vrijblijvendheid geven. Onderzoek of je gaat voor iets of iemand die toch niet te bereiken valt of dat je werkelijk dat nieuwe begin wilt en gaat activeren!

© Petra Stam - Astrologe
Een reactie posten