donderdag 26 januari 2017

28 januari nieuwe maan
De eerste helft van het winterseizoen is inmiddels achter de rug. De Nieuwe Maan valt in de periode van de IJsmaan. Dit is de koudste periode op het noordelijk halfrond. IJs en kou zorgen ervoor dat de natuur zichzelf zuivert: er heerst uiterlijke rust in de natuur en wat zwak of eenjarig was, is afgestorven of zelfs al voor een deel verteerd. In de buik van de Aarde ligt het nieuwe leven verborgen te wachten op het juiste moment om naar buiten te treden. Ga voor jezelf na wat jij hebt achtergelaten, verwerkt of verteerd. En wat sluimert er in jou, wat wil geboren worden en wacht op het juiste moment om tevoorschijn te komen? Formuleer vervolgens duidelijk een plan of doel: wat wil je in de lente werkelijk vormgeven in de buitenwereld?
Het thema bij de Nieuwe IJsmaan is ‘zuivering en diepgang’. Dit is een goed moment om zuiverheid en helderheid te bewerkstelligen in en om je heen: zuiver je huis (wierook, opruimen), je lichaam (sapdag), je gedachten (bedenk een positieve affirmatie) etc. Vanuit zuiverheid kun je in de diepte van je hart ervaren wat je écht verlangt...
De Nieuwe Maan staat (net als de Zon) in het teken Waterman. Dit kan best grillig maken, want vrijheid wordt boven alles verlangd. Samen met vrienden of gelijkgestemden zijn is fijn, maar het hoeft niet uitgebreid over gevoelens te gaan. Verlangens delen en nieuwe (rationele) levenservaringen opdoen spreekt je meer aan. Saaiheid is taboe onder deze Maan! Kijk echter uit dat je niet uit onrust of te rigoureus oude ideeën, wegen of mensen aan de kant zet.
Het enige aspect dat de Maan verder maakt is met asteroïde Pallas Athena. Dit combineert het mentale creatieve principe (Pallas) met gevoelens (Maan). Intellect en emotie kunnen samenwerken, waardoor je intuïtief of vanuit helderwetendheid weet wat goed voor jou is. Je durft je vrouwelijke kwaliteiten te tonen en te gebruiken. Het opkomen voor zwakkeren of minderheden kan een rol (gaan) spelen.
De Maan staat precies tussen Venus en Saturnus in, maar deze twee planeten staan vierkant van elkaar wat duidt op spanning. Hierdoor spelen verantwoordelijkheid en plicht in plaats van spontane liefde al snel de hoofdrol in relaties. Dit komt wellicht door een achterliggende angst om te worden verlaten of afgewezen. Probeer om er te zijn voor je geliefde(n), wees juist spontaan en let love rule! Laat het winterlandschap buiten en breng de zon binnen!
© Bron petra Stam 

Een reactie posten