woensdag 1 februari 2017

Hallo februari opgeteld ben je vandaag een 4

Vandaag 01 februari opgeteld is een 4 (en vierhoek) is het symbool van volmaaktheid. De vier is de basis voor de ordening; het behoudende in de natuur; het houvast, het behoud van reeds verworven dingen.  
De vier windrichtingen, vier jaargetijden, vier maanfasen... 
De Vier elementen: water, lucht, aarde, vuur; omgezet =  voelen, denken, gewaarworden, intuïtie.
(of: emoties, gedachten, sensaties, intuïtie )

De vier is ook lichamelijkheid; stabiliteit en kracht; huis - thuis.
De vier staat ook voor werk en discipline
En voor standvastigheid - symbool van wet, systeem en orde  (zie als voorbeeld de natuur)
Deze energie duidt op werk voor alles, op misschien wel hardheid maar ook op eenzaamheid.
Je hebt innerlijk hard gewerkt en voelt je daarom ook vaak eenzaam. Maar besef dat er velen innerlijk aan het werk zijn. We willen immers de nieuwe kennis die we hebben verworven intrigeren. Maar lopen nog tegen zaken aan, en dit geeft weerstand, verzet en die eenzaamheid maakt dat je soms moedeloos wordt. Komt er nu niet een keer een eind aan, al die emoties al die  innerlijke stukken. Ik weet het, het is soms even zwaar maar besef dat waar we ook zijn op aarde of in andere dimensies we door blijven werken. Het is zoals het is, een grote ervaring om als ziel vrij te kunnen zijn en wanneer dit is.....dat bepalen we zelf. We willen ergens doorheen breken maar weten nog niet waardoor en waar we nog aan kunnen werken. 
Wat kun je nog meer vandaag ervaren? dat je praktisch, geduldig, nauwgezet, correct en betrouwbaar bent. Je hebt meer uithoudingsvermogen en kan vandaag beter organiseren.

De wat minder positieve ingestelde 4 kan heel makkelijk tot kleingeestigheid vervallen; dan voelt hij zich geremd en wordt een ploeteraar. Zijn/haar optreden is bruut en wreed; is vulgair, jaloers, koud, streng en saai. Je kan je verliezen in onbenulligheden, je wordt kortaf, gewelddadig, ongevoelig en destructief. Je zit vol haatgevoelens en dierlijke instincten. Je moet ervoor waken niet in het slop te raken en je dus meer op de vrolijke kant van het leven richten.

Wat kun je leren; wat verdraagzamer te zijn, klamp je niet vast aan overleefde standpunten en stel je geest open voor het nieuwe.
© Engelen om je heen

Een reactie posten