zondag 5 maart 2017

Venus in ram retrograde, 4 maart - april 15


Venus, de planeet van liefde en overvloed, en die ook de eeuwige spiraal van de schepping is. Een herinnering dat onze verlangens in onze relaties en leven nu in de vertraging staan. Eerst moeten we onszelf omarmen in onvoorwaardelijke liefde. We zullen nooit krijgen wat we onszelf niet geven.... 

Venus zet ons dus tijdje in de vertraging, en dan is Venus in ram, een zeer actief en impulsief door dram teken. ..dus wees gewaarschuwd ;) Voor mij is er niet iets wat achteruit gaat maar meer een bewustwording moment binnen de nieuwe lagen van de eeuwige spiraal waarin we allen stilstaan of groeien!

Dit is een fase waarin we zien hoe liefde van essentieel belang is. De liefde voor onszelf en anderen, in zuiverheid en integriteit. 
Dit is een kosmische principe om ons te verdiepen in hoe we echt van onszelf en anderen houden. Wat is 'liefde'? vaak betekent dat de bevestiging, dat wat ik doe moet jij ook terug doen, of erkend / gezien worden door anderen ons afhoud van onvoorwaardelijke liefde voor het zelf.  
Proberen we nog steeds anderen te veranderen?

Houden we alleen van onszelf als we herkend en bemind worden door anderen? Of houden we van onszelf en aanvaarden we onszelf onder alle omstandigheden? Houden we alleen van anderen als ze zich gedragen volgens onze verwachtingen? Proberen we nog steeds anderen te veranderen in plaats van ze te accepteren zoals ze zijn? Dit is ook een van de redenen waarom het werken aan deze lagen waar al onze fundamentele angsten zitten zo belangrijk is dus een retrograde geeft ons tijd en ruimte om te werken.

Venus samen met de zonsverduistering in de vissen, waarvan de energie gedurende ten minste zes maanden doorwerkt, zal ook een zeer belangrijke fase zijn voor onze relaties, zodat het een duidelijke boodschap geeft voor ons. Een oude cyclus in onze relaties, dat we misschien al een tijdje (eeuwen) herhalen, zonder dat we ons volledig bewust zijn. Dit is een zeer belangrijke periode, want we worden nu echt gedwongen om letterlijk te onthechten en steeds maar weer alles te forceren om vast te houden aan het bekende. 

Venus zal ons de aspecten van onszelf laten zien waar we nog niet van houden en kunnen omarmen, wat vaak weerspiegeld wordt in de manier waarop anderen ons behandelen in de relaties. 
Dus...werk aan de winkel!
© Engelen om je heenEen reactie posten