Doorgaan naar hoofdcontent

Volle maan 28 juni 2018

Op 21 juni was het Midzomer: de Zon bereikte de hoogste stand waardoor we de langste dag in het jaar hadden. Voor onze voorouders, de Kelten en Germanen, was dit het midden van hun zomerseizoen, voor ons is dit het begin van het zomerseizoen. Dit punt in de jaarcyclus wordt ook wel de zonnewende genoemd, omdat daarna de dagen iedere dag iets korter worden. We hebben dus het keerpunt gehad, maar de dagen zijn nog steeds lang en het zonlicht is sterk (tussen de wolkenvelden door). In de natuur heeft de groei van veel gewassen een hoogtepunt bereikt en gaat het nu om rijpen. Bloemen staan volop in bloei en laten hun kleurenpracht zien alvorens straks met hulp van zonnekracht al hun energie te stoppen in het vormen van zaden. Wat nog niet voldoende is gegroeid, krijgt van de Zon een extra zetje. Tijdens deze volle maan kun je het licht ook op jezelf betrekken: kijk wat goed gaat en welke zaken wel wat meer in het licht mogen komen staan. Licht prikkelt het zenuwstelsel en maakt je alert en actief dus gebruik die energie om jezelf doelgericht en actief in de buitenwereld te laten zien. Het thema bij deze maan is ‘rijping’.
Om 06:54 uur staat de volle maan in Steenbok. Onder deze hemelse invloed kun je meer gericht zijn op plichten en verantwoordelijkheden, terwijl gevoelens tonen juist lastiger is. Voor de buitenwereld kan het lijken of je je emotioneel afsluit, dat je zelfs stug bent, hoewel je net als iedereen liefde en affectie nodig hebt. Deze volle maan kan pessimisme geven of ervoor zorgen dat je je stort in werk of op praktische zaken. Je krijgt veel gedaan en als je aandacht schenkt aan je gevoelens en behoeften, krijg je vast en zeker ook dat waarnaar je hart verlangt. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenovergestelde sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen emoties intens worden ervaren, maar blijven ze waarschijnlijk onder de oppervlakte tot het helemaal veilig voelt om ze te uiten.
De Maan en Saturnus staan direct naast elkaar. Saturnus is de heerser van Steenbok, wat dit min of meer een dubbele Steenbok-maan maakt. Ook deze invloed maakt serieuzer en dat je afstandelijker kunt overkomen in persoonlijke relaties. Als je het gevoel hebt te worden afgewezen, ga dan niet alleen zitten mokken in een donker hoekje, maar check of het wel zo bedoeld is en of je er opheldering over kunt geven of vragen. Saturnus geeft aan waarvoor het tijd is. Saturnus loopt momenteel retrograde (‘achteruit’) in Steenbok; dat geeft de mogelijkheid om geleerde lessen uit dit leven en vorige levens in de praktijk te brengen, zodat een oud karmisch stuk wordt opgelost. Door de dingen dus anders dan voorheen te doen, kun je uit een oud patroon stappen.
De Zwarte Maan staat ook in Steenbok, wat helderheid kan geven over de positie(s) die je inneemt en erkenning van jouw eigen autoriteit. Het gaat erom dat je van binnenuit respecteert wat je doet zonder afhankelijk te zijn van erkenning in de buitenwereld. Maak duidelijke kaders voor je doelen en plannen, wees integer en authentiek. Mercurius staat (in Kreeft) recht tegenover de Zwarte Maan – hierdoor besef je en kun je aangeven welke zorg of hulp anderen nodig hebben en wat jij zelf nodig hebt.
Tekst © Petra Stam

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boodschap van de engelen over de super bloedmaan

De bloedmaan in teken van een super sterke energie trekt de oogst naar binnen van al dat wat nog verder kan rijpen. we gaan dieper en dieper omdat dit nodig is om geklaard en wel in overgave en in liefde en licht geheeld te wonden van al ons oude karma. Eeuwen en eeuwen hebben we er over gedaan en het is echt de hoogste tijd dat we kettingen verbreken. De bloed maan zegt ook , er zullen oude wonden geopend worden of ze zijn de afgelopen tijd geopend om naar boven te verijzen en het licht zal duidelijkheid geven aan jou om het te willen zien, en aan te gaan. Het bloed van Christus zal ons er aan herinneren dat alleen liefde echt is. Dat wat kan gebeuren zal gebeuren ipv wat zal gebeuren kan gebeuren. Jullie zijn toe aan een totale ommekeer, en dit zijn jullie op aarde al lang mee bezig maar de sluiers worden dunner dus jullie gaan het steeds meer beseffen en zien, waarheid, vertrouwen het bloed geeft dit alles aan. De maan trekt alles naar boven eb en voed, aan jou om het weer te late…

Heb jij ook zo'n last van...

Slecht slapen, geen contact met de aarde, alsof er een wals over je lichaam is gereden, ademhaling van slag, moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, diepe emoties, hartkloppingen, nog gevoeliger voor geluiden, voeding, geuren, waarnemingen? Dan heb je behoorlijk last van de 11:11 energieën. Energieën welke naar aarde komen zijn heftig maar gelijk subtiel. Ons lichaam moet zich aanpassen aan hogere energieën, vandaar deze klachten. Schoning op nog diepere laag( Atlantis, Lemurie schoning) dit betekend dat ons lichaam energieën aan het loslaten is, ook hier kunnen weer klachten van ontstaan. Je kan zomaar beelden, inzichten, visoenen krijgen uit vorige levens. In deze energieën is zeker een rust en enorme liefde voelbaar, het hart, en het thymus chakra gaan nog meer open. De aarde is bezig om ook mee te gaan in de transformatie, water is zuiverend, water zal zeker nog centraal staan op aarde de komende tijd. Ook kun je het gevoel hebben dat je stil staat, er niets gebeurt.Wel nu dit lijkt ma…

Bericht van aartsengel Michael

Er zijn veel engelen op aarde op dit moment. Velen van jullie zijn engelen op hoger niveau We willen dat je weet dat je niet alleen bent; je hebt onze steun, liefde, leiding en bescherming. We weten dat je je anders voelt en vaak verkeerd wordt begrepen. Je bent gevoeliger zijn dan de rest, en je voelt de aardse ergernissen meer dan anderen. Als iemand door emotie gaat voel je dit ook. Vandaag brengen we je meer energetische bescherming rond je energieveld. Dit zal je helpen en voel je meer geaard, geliefd en veilig. Als je er om vraagt brengen we een sterker licht uit de engel rijken rond je aura terwijl je slaapt. Aartsengel Michael, zijn licht van bescherming is erg sterk. Dit is een moeilijk (aards) proces.....ga het aan! We zijn altijd bij je!
© Engelen om je heen