Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maan en zonsverduistering 13 juli 2018


 Om 4:49 uur, in deze tijd hebben gewassen hun hoogtepunt bereikt en beginnen ze met rijpen. De meeste bloemen hebben zich geopend en na de bevruchting groeien ze uit tot vruchten. Rijping is een proces dat zich eerst van binnen afspeelt. Zo ook bij ons: deze tijd gaat om de rijping van je plannen, doelen of wensen. Kijk naar wat zich heeft ontwikkeld in jezelf, wat je hebt bereikt de afgelopen tijd en hoe je dat verder kunt ontplooien en vormgeven. De hemelse invloeden leggen vooral de nadruk op emotioneel volwassen worden. Besef dat je zelf (nieuwe) keuzes kunt maken, acties kunt ondernemen en dus ook de verantwoordelijkheid hebt om jouw persoonlijke wensen te laten volgroeien.
De Maan staat deze dag in haar baan om de aarde het dichtst bij ons. De nieuwe maan en Zon staan naast elkaar in het sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen thema’s rond familie, eigen plek, gevoel en emotionele veiligheid worden aangewakkerd. Sta tijdens deze nieuwe maan vooral ook stil bij je wortels: Is je basis sterk genoeg? Welke behoefte aan steun heb jij? Wil je ergens bij horen? Maan in Kreeft maakt extra gevoelig, waardoor zelfs de mildste kritiek persoonlijk kan worden opgevat en stemmingen snel kunnen wisselen. Wees vooral ook je eigen steun en toeverlaat voordat je de rest van de wereld probeert te redden. De Maan en de Zwarte Maan staan tegenover elkaar, wat je zeer bewust maakt van wat anderen ten diepste nodig hebben. Het is extra belangrijk nu om ook te voelen en aan te geven wat jijnodig hebt, want anders ga je op eieren lopen om anderen veiligheid te geven terwijl je dat aan jezelf niet doet. Je kunt sleutels aanreiken, maar mensen moeten die sleutel zelf gebruiken door hem om te keren!
De nieuwe maan schuift in de vroege (donkere) ochtend tussen de Zon en de Aarde in, waardoor er een zonsverduistering optreedt. Deze is dus niet zichtbaar in Nederland, maar heeft wel betekenis natuurlijk. Als de Zon (je bewustzijn, je zelf) tijdelijk verduisterd is, weet je even niet waar je staat, wat je wilt, wie je in het aardse zijn bent of wenst te zijn. Het brengt een nieuwe start, maar daaraan vooraf speelt een onbestemd gevoel op. Pluto staat recht tegenover de Maan en de Zon en bepaalt als het ware welke kleur deze zonsverduistering heeft. Emoties (zowel de plezierige als de angsten) zullen intenser en heftiger zijn. Zoek de mensen op waarmee je gevoelens kunt uitwisselen - degenen waarbij je zowel je grootste kracht als je diepste angst kunt tonen, waarmee je de diepte in kunt, want dat zijn ware vrienden. Koppig vasthouden aan een oude gewoonte die al lang is uitgediend, maakt destructief. Voel waar transformatie en verandering nodig zijn in je leven, waar je de controle los mag laten zodat er nieuwe (magische) mogelijkheden zullen ontstaan. Omarm je kracht, ga voor jouw grootste goed én dat van de wereld, straal!
Tekst  © Petra Stam

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boodschap van de engelen over de super bloedmaan

De bloedmaan in teken van een super sterke energie trekt de oogst naar binnen van al dat wat nog verder kan rijpen. we gaan dieper en dieper omdat dit nodig is om geklaard en wel in overgave en in liefde en licht geheeld te wonden van al ons oude karma. Eeuwen en eeuwen hebben we er over gedaan en het is echt de hoogste tijd dat we kettingen verbreken. De bloed maan zegt ook , er zullen oude wonden geopend worden of ze zijn de afgelopen tijd geopend om naar boven te verijzen en het licht zal duidelijkheid geven aan jou om het te willen zien, en aan te gaan. Het bloed van Christus zal ons er aan herinneren dat alleen liefde echt is. Dat wat kan gebeuren zal gebeuren ipv wat zal gebeuren kan gebeuren. Jullie zijn toe aan een totale ommekeer, en dit zijn jullie op aarde al lang mee bezig maar de sluiers worden dunner dus jullie gaan het steeds meer beseffen en zien, waarheid, vertrouwen het bloed geeft dit alles aan. De maan trekt alles naar boven eb en voed, aan jou om het weer te late…

Heb jij ook zo'n last van...

Slecht slapen, geen contact met de aarde, alsof er een wals over je lichaam is gereden, ademhaling van slag, moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, diepe emoties, hartkloppingen, nog gevoeliger voor geluiden, voeding, geuren, waarnemingen? Dan heb je behoorlijk last van de 11:11 energieën. Energieën welke naar aarde komen zijn heftig maar gelijk subtiel. Ons lichaam moet zich aanpassen aan hogere energieën, vandaar deze klachten. Schoning op nog diepere laag( Atlantis, Lemurie schoning) dit betekend dat ons lichaam energieën aan het loslaten is, ook hier kunnen weer klachten van ontstaan. Je kan zomaar beelden, inzichten, visoenen krijgen uit vorige levens. In deze energieën is zeker een rust en enorme liefde voelbaar, het hart, en het thymus chakra gaan nog meer open. De aarde is bezig om ook mee te gaan in de transformatie, water is zuiverend, water zal zeker nog centraal staan op aarde de komende tijd. Ook kun je het gevoel hebben dat je stil staat, er niets gebeurt.Wel nu dit lijkt ma…

Bericht van aartsengel Michael

Er zijn veel engelen op aarde op dit moment. Velen van jullie zijn engelen op hoger niveau We willen dat je weet dat je niet alleen bent; je hebt onze steun, liefde, leiding en bescherming. We weten dat je je anders voelt en vaak verkeerd wordt begrepen. Je bent gevoeliger zijn dan de rest, en je voelt de aardse ergernissen meer dan anderen. Als iemand door emotie gaat voel je dit ook. Vandaag brengen we je meer energetische bescherming rond je energieveld. Dit zal je helpen en voel je meer geaard, geliefd en veilig. Als je er om vraagt brengen we een sterker licht uit de engel rijken rond je aura terwijl je slaapt. Aartsengel Michael, zijn licht van bescherming is erg sterk. Dit is een moeilijk (aards) proces.....ga het aan! We zijn altijd bij je!
© Engelen om je heen