Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maan en zonsverduistering 6 januari 2019 02:29 uur


Screenshot 2019-01-02 at 12.34.39.png
De eerste nieuwe maan in het nieuwe jaar gaat samen met een (gedeeltelijke) zonsverduistering. In deze periode van de Maan van de Langste Nacht schuift de Maan voor de Zon, waardoor de Aarde tijdelijk minder zonlicht krijgt. Tijdens een nieuwe maan is de energie naar binnen gericht. De zonsverduistering geeft je de mogelijkheid nog verder naar binnen te kijken en ook nieuwe kosmische informatie binnen krijgen. Door te luisteren naar je innerlijke stem en het grote geheel te zien, kun je binnen en buiten op elkaar afstemmen. Het is een dubbelgoed moment dus voor reflectie: wat is klaar en laat je los of transformeer je voordat je een nieuwe cyclus instapt, een nieuwe weg inslaat of je voornemens gaat leven?
De Maan staat in Steenbok, wat een serieuze inslag geeft; spontaan je emoties tonen is er niet zomaar bij! Gevoelens die opkomen kunnen je zelfs ongemakkelijk doen voelen. Probeer niet te behoudend of plichtsgetrouw te zijn, want dan maak je het moeilijker voor jezelf om door deze kosmische deur te stappen. Saturnus (de planeet die bij Steenbok hoort) staat vlakbij de Maan en de Zon en kleurt de zonsverduistering nog sterker in deze richting. Maak tijd om bewust in je buik en je hart te voelen wat jouw verlangens zijn. Blijf niet in het oude uit een gevoel van houvast en zekerheid. Met Mercurius in Steenbok kun je goed praktisch denken en plannen maken. Grappen maken over de dingen die je hinderen werken bevrijdend. Het is een perfecte tijd (en wellicht ook gemakkelijker om je op te richten) om werk te verzetten, bijvoorbeeld om je bedrijf of praktijk groter te laten groeien. Waar ligt jouw angst voor verandering? Wat is een diepe wens? Wees trouw aan jezelf!
Door de positieve invloed van Neptunus op de Maan en de Zon, worden zaken lichter, kun je (als je er de tijd voor maakt) voelen wat je grotere doel of intentie is, komen er dromen omhoog die je misschien had weggeduwd en kun je creatieve oplossingen bedenken voor eventuele moeilijkheden. Neptunus werkt ook harmonieus in op Saturnus, wat helpt om spirituele doelen te integreren in praktische of materiële zaken. Door hard werken (Saturnus) kun je een droom (Neptunus) verwezenlijken.
Uranus, de planeet van vernieuwing, flitsende inzichten en vrijheid, gaat op 6 januari weer recht lopen. Dit betekent dat je de inzichten, plannen en wensen die je had of hebt nu in beweging kunt krijgen, dat je er actie op kunt ondernemen of een vernieuwing in je leven werkelijk kunt doorvoeren.

Tekst © Petra Stam

Reacties

Populaire posts van deze blog

Boodschap van de engelen over de super bloedmaan

De bloedmaan in teken van een super sterke energie trekt de oogst naar binnen van al dat wat nog verder kan rijpen. we gaan dieper en dieper omdat dit nodig is om geklaard en wel in overgave en in liefde en licht geheeld te wonden van al ons oude karma. Eeuwen en eeuwen hebben we er over gedaan en het is echt de hoogste tijd dat we kettingen verbreken. De bloed maan zegt ook , er zullen oude wonden geopend worden of ze zijn de afgelopen tijd geopend om naar boven te verijzen en het licht zal duidelijkheid geven aan jou om het te willen zien, en aan te gaan. Het bloed van Christus zal ons er aan herinneren dat alleen liefde echt is. Dat wat kan gebeuren zal gebeuren ipv wat zal gebeuren kan gebeuren. Jullie zijn toe aan een totale ommekeer, en dit zijn jullie op aarde al lang mee bezig maar de sluiers worden dunner dus jullie gaan het steeds meer beseffen en zien, waarheid, vertrouwen het bloed geeft dit alles aan. De maan trekt alles naar boven eb en voed, aan jou om het weer te late…

Heb jij ook zo'n last van...

Slecht slapen, geen contact met de aarde, alsof er een wals over je lichaam is gereden, ademhaling van slag, moeheid, hoofdpijn, duizeligheid, diepe emoties, hartkloppingen, nog gevoeliger voor geluiden, voeding, geuren, waarnemingen? Dan heb je behoorlijk last van de 11:11 energieën. Energieën welke naar aarde komen zijn heftig maar gelijk subtiel. Ons lichaam moet zich aanpassen aan hogere energieën, vandaar deze klachten. Schoning op nog diepere laag( Atlantis, Lemurie schoning) dit betekend dat ons lichaam energieën aan het loslaten is, ook hier kunnen weer klachten van ontstaan. Je kan zomaar beelden, inzichten, visoenen krijgen uit vorige levens. In deze energieën is zeker een rust en enorme liefde voelbaar, het hart, en het thymus chakra gaan nog meer open. De aarde is bezig om ook mee te gaan in de transformatie, water is zuiverend, water zal zeker nog centraal staan op aarde de komende tijd. Ook kun je het gevoel hebben dat je stil staat, er niets gebeurt.Wel nu dit lijkt ma…

Bericht van aartsengel Michael

Er zijn veel engelen op aarde op dit moment. Velen van jullie zijn engelen op hoger niveau We willen dat je weet dat je niet alleen bent; je hebt onze steun, liefde, leiding en bescherming. We weten dat je je anders voelt en vaak verkeerd wordt begrepen. Je bent gevoeliger zijn dan de rest, en je voelt de aardse ergernissen meer dan anderen. Als iemand door emotie gaat voel je dit ook. Vandaag brengen we je meer energetische bescherming rond je energieveld. Dit zal je helpen en voel je meer geaard, geliefd en veilig. Als je er om vraagt brengen we een sterker licht uit de engel rijken rond je aura terwijl je slaapt. Aartsengel Michael, zijn licht van bescherming is erg sterk. Dit is een moeilijk (aards) proces.....ga het aan! We zijn altijd bij je!
© Engelen om je heen